In memoriam Geert Vancoillie

Donderdagavond laat, 25 maart, brengt de dochter van Geert de droeve mare dat Geert overleden is.

AF Fotografie AF10302

Hij werd woensdagmiddag in AZ Delta Rumbeke opgenomen, donderdagmorgen sms-te hij nog de firma, werd in de Intensive care opgenomen en ’s avonds overleed hij na complicaties. Zaakvoerder Yves Olivier en zijn vrouw en alle collega’s die het nieuws nog dezelfde avond of vrijdagmorgen op het werk vernamen, waren met verstomming geslagen. Ongeloof, pijn, medeleven. Alle medewerkers van Olivier Construct bieden aan zijn vrouw Trui Veranneman en zijn gezin hun diepe deelneming aan.

Toch stond Geert op het punt de firma te verlaten. Hij zou straks aanvang april met pensioen gaan. Nog enkele dagen. Hij had er bij Construct 39 jaar trouwe dienst opzitten. Gestart in 1982 doorliep hij bijna de hele cyclus van de grondwerken, van kraanwerker tot werfleider. Hij was 10 jaar projectleider burgerlijke bouwkunde om tenslotte technisch directeur en rechterhand van Yves Olivier te worden. Binnen de firma was hij van alle markten thuis, een veelzijdige medewerker. Die brede interesse kon hij bij Construct volledig ontplooien. Trouwens ook na zijn werkuren bleef hij die ruime kijk op de samenleving behouden.

Geert was met de jaren met de firma helemaal vergroeid geraakt. Hij had de vlugge evolutie op technisch gebied meegemaakt . Maar zijn conclusie typeert hem: ‘Het beste gps-systeem kan niet alle handwerk vervangen. We kunnen het nog altijd niet zonder spade stellen’.

Geert, het noodlot is bijzonder bitter geweest voor u. Geen tijd om afscheid te nemen, niet eens de tijd om met Trui en de kinderen van een rustig pensioen te genieten. Je beeld blijft bij Construct in beton gegoten.