Federale Verzekering beloont Olivier Construct voor zijn veilige werkomgeving

Risico’s op ongevallen zijn in een bouwfirma niet weg te denken. Een kraan , een vrachtwagen, een ladder, een riolering, een hamer en een beitel… ze brengen onverwachts de veiligheid van iedere medewerker in gevaar.

Federale Olivier 09

Olivier Construct besliste daar iets aan te doen en startte een veiligheidscampagne in samenwerking met de Federale Verzekering.

Jan Carly, technisch adviseur van de Federale, bezocht maandelijks de firma om het hele opzet te steunen, te motiveren en te controleren. In Isabelle Devlaeminck vond hij het juiste klankbord en samen probeerden ze ELKE werknemer te motiveren voor een veilig(er) gedrag.

Na vier kwartalen hard werken volgde een duidelijk resultaat: het aantal ongevallen per jaar zakte onder het sectorgemiddelde en de curve van het aantal verletdagen daalde naar beneden.

Federale Verzekering vond dat zijn trouwe klant voor die doorgedreven inspanning beloond moest worden. Op 14 juli 2020 zakte Mathias Vandycke, commerciële adviseur van de Federale, samen met Jan Carly naar Izegem af. Hij overhandigde aan CEO Yves Olivier een mooie check. Hoe kan men bij Construct beter het bouwverlof instappen?