Hein Vandeweghe

Alle neuzen in dezelfde richting.
Hein, sitemanager van de twee betoncentrales, is verantwoordelijk voor een ruimte van bijna 6 ha, tussen de parallellen Lodewijk de Raetlaan en de Noordkaai. Op deze immense “koer” is zijn grote uitdaging de werking van de twee betoncentrales te harmoniseren.

AF Fotografie AF10247 1

De centrales vormen één geheel, hier werkt één ploeg die aan hetzelfde zeil trekt’, benadrukt Hein. “ Die optimalisatie is in het voordeel van onze klanten. Uiteindelijk speelt het geen rol van welke straat de klant binnengereden komt, je kan van de ene naar de andere centrale”.

Bij zijn dagelijkse leiding van de site werkt Hein nauw samen met eigenaar Yves Olivier. Hier voelt hij het grote verschil met zijn tijd bij Holcim. “ Holcim is een multinational met vele trappen in de structuur van de directie. Dit hier is een familiaal bedrijf, met een grote toegankelijkheid naar Yves toe. Vooral in de beginperiode van de samenwerking kwamen we soms om 4 u ’s nachts samen toe en sloten we te samen de deuren ’s avonds laat. Beslissingen worden hier genomen na samenspraak. Een vrachtwagen wordt hier niet gekocht zonder info van de chauffeurs.”.

De verantwoordelijkheid maakt zijn job ook veelzijdig. Hij is een sitemanager die als het nodig is ook wel centralist of bullman wordt. “ Als iedereen hier tevreden rondloopt, dan ben ik ook content. Hier werken is geven en nemen”